Mentoriprofiili

Hyvä Diili mentorin profiilikortti - Eija Lampio

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0503201990
Sähköpostiosoite: eija.lampio@gmail.com

Yrityksen tiedot

Yrityksen nimi: Mentorointi Eija Lampio
Päätoimiala: Yritysneuvonta, mentorointi
Kotisivu: eija.lampio.wordpress.com

Minä mentorina

Sijaintikuntani: Helsinki
Käytettävissä mentorina: Omalla alueellani ja valtakunnallisesti
Olen kiinnostunut ohjaamaan erityisesti:
  • uusia yrittäjiä
  • pidempään toimineita yrittäjiä
  • kasvuyrittäjiä
Minulla on lisäksi osaamista mm.
  • Tuotteistamisesta
  • Taloushallinnosta
  • Myynnistä ja markkinoinnista
  • Johtamisesta
Voin tarvittaessa ohjata:
  • englannin kielellä
Työhistoriani:
Minulla on akateeminen kaupallinen koulutus. Sukupolvenvaihdoksen kautta jatkoin vanhempieni vaatetusalan tuotannollista yritystä 17 vuotta yrityksen konkurssiin 1997. Koko 1990-luku oli monipuolinen korkeakoulu minule. Työntekijöitä yrityksessä oli keskimäärin 25. Teollisen yrityksen kokonaisvaltainen johtaminen tuli tutuksi. Siihen kuului talous, henkilöstö, tuotekehitys, tuotannon tekninen puoli, markkinointi, myyntityö jne. Pienteollisuus, käsityöala ovatkin lähellä sydäntäni tänäkin päivänä.

Yrittäjyyden jälkeen toimin Pohjois-Karjalan Uusyrityskeskus ry:n yritysneuvojana Kiteellä ja Joensuussa vv. 1998-2014. Jäin tehtävästä eläkkeelle 09/2014, jolloin olin perustanut oman neuvontayrityksen. Eläkkeellä ollessani olen työskennellyt jaksoja Uusyrityskeskuksessa sekä konsultoinut ja kouluttanut pienyrityksiä. Olen toiminut Ely-keskuksen kehittämispalvelujen Analyysi-palvelun konsulttina 31.12.2020 saakka. Tällä hetkellä sparraan ja mentoroin pieniä yrityksiä.
Erityisosaamiseni ja vahvuuteni:
Osa-alueet, joissa olen vuosien mittaan mielestäni harjaantunut ja joita useimmat asiakkaat tarvitsevat ovat:
Yrityksen perustamiseen liittyvär asiat
Pienten yritysten kokonaisvaltainen kehittäminen, liiketoimintasuunnitelman päivitys, talousasiat, kannattavuuden ja rahoituksen kysymykset, budjetin laatiminen, yrittäjän oman osaamisen kehittäminen ja siinä tukeminen
Rahoitushakemukset.
Toimiessani ohjaajana:
Alkavan yrittäjän kohdalla paneudun liikeidean arviointiin mahdollisimman realistisesti, lähinnä laskelmien ja yrittäjän vahvuuksiien ja markkinatilanteen analyysin avulla.
Mielestäni osaan asettua yrittäjän rooliin ja ottaa kunkin kohdalla huomioon olosuhteet, vahvuudet ja tukemisen tarpeet.
Olen ollut yrityksen perustamisneuvojana hyvin monen alan yrittäjille vuosien kuluessa. Monet näistä yrittäjistä ovat olleet myöhemminkin asiakkaana ja olen saanut ohjata heitä yrityksen eri kehittämisvaiheissa. Olemme tehneet kehittämishankkeita, hakeneet rahoituksia, olen sparrannut yrittäjiä.
Mentorointityössäni olemme tarkastelleet nykytilannetta sekä tehneet kehittämissuunnitelman lähivuosille. Akuuteissa tilanteissa olen ollut aina kuulolla.
Kokemukseni on että yrittäjälle on tärkeä, että on olemassa joku, jolta voi aina kysyä. Voin kuunnella, kertoa oman mielipiteeni ja ohjata eteenpäin.
Lisäksi:
Asiakkaani ovat usein yksinyrittäjiä, usein myös naisyrittäjiä, hyvinvointialat, kuten sosiaali- ja terveydenhoitoala ovat tuttuja, myös muut palvelualat. Käsityöalat ovat lähellä sydäntä.
Tunnen osuuskuntatoimintaa. Olen ollut perustamassa osuuskuntaa, joka on toiminut lähes 20 vuotta.
Käyttäjän eija.lampio kuva
MottoniMonipuolinen yrittäjyyskokemukseni käsittää 17 vuotta omaa teollista yrittäjyyttä ja 22 vuotta yritysneuvontaa ja konsultointia. Yrittäjyyskokemus sisältää konkurssin 1990-luvulla. Sen katson omaksi korkeakoulukseni. Pienen yrityksen perustaminen ja kehittäminen kokonaisuutta tarkastellen, numerot mielessä. Korona-aika on vahvistanut tämän tarkastelukulman merkitystä.