Mentoripankki

Lorem ipsum dolor sit amet

Hyvä Diili -mentoroinnin arvopohja

Mentoripankin mentorien yhteinen arvopohja on syntynyt Hyvä Diili –hankkeen aikana 1.1. - 31.12.2013.

Se koostuu kolmesta perusarvosta:

Luottamuksellisuus

Mentorina pääset lähelle yrittäjän arkea. Jaat hänen onnensa ja ongelmansa, hupinsa ja haasteensa. On itsestään selvää, että nämä asiat pysyvät teidän kahden välisinä. Mentorointisuhde on täysin luottamuksellinen.

Tavoitteellisuus

Mentoroinnilla on oltava tavoite ja oppisopimuskoulutuksessa se on tutkinnon, tutkinnon osan tai muun koulutuskokonaisuuden suorittaminen. Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan keskusteluja millaista osaamista vielä on tarvetta hankkia. Kaikkea ei tarvitse saada aikaan kerralla. Miettikää myös välietappeja ja muistakaa iloita jo syntyneistä tuloksista. Suosittelemme ohjaussuunnitelman käyttämistä, voitte kirjata siihen yhdessä ylös näitä tavoitteita ja tarkistaa suunnitelmaa matkan varrella.

Tavoitteena ei ole vain treffata kahvikupin ääressä ja puhua kivoja. Toki sitäkin saa tehdä, mutta jokaisella tapaamisella pitää olla myös päämäärä, jota kohti edetään.

Oppimisen arvostus

Mentorit arvostavat oppimista. He tietävät, että oppimiseen kuuluu epäonnistumisia ja takapakkeja, ja he osaavat myös juhlistaa onnistumisia ja edistysaskeleita.

Kokenut mentori tietää, että jokaisella on oma oppimistahtinsa ja -tyylinsä. Hän osaa tukea omaa mentoroitavaansa tämän yksilöllisellä kehittymispolulla.

Mitä on mentorointi?

Palveluun kirjautuminen

Oppisopimustoimijoiden ja palveluun rekisteröityneiden
mentoreiden kirjautuminen palveluun.

Kirjaudu ulos