Mentoripankki

Lorem ipsum dolor sit amet

Mentorin profiilikortti - Samuli Romppainen

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0400857550
Sähköpostiosoite: samuli@tulopartners.fi

Yrityksen tiedot

Yrityksen nimi: Tulo Partners Oy
Päätoimiala: Liikkeenjohdon konsultointi
Kotisivu: https://tulopartners.fi

Minä mentorina

Sijaintikuntani: Oulu
Käytettävissä mentorina: Omalla alueellani ja valtakunnallisesti
Olen kiinnostunut ohjaamaan erityisesti:
 • uusia yrittäjiä
 • pidempään toimineita yrittäjiä
 • kasvuyrittäjiä
 • kansainvälistyviä yrittäjiä
 • yritysjärjestelyjä suunnittelevia
Minulla on lisäksi osaamista mm.
 • Tuotteistamisesta
 • Sähköisestä liiketoiminnasta
 • Myynnistä ja markkinoinnista
 • Ulkomaankaupasta
 • Johtamisesta
 • Yrityksen strategiasta
Voin tarvittaessa ohjata:
 • englannin kielellä
Työhistoriani:
Työskentelen liikkeenjohdon konsulttina, erityisaloina strateginen, taktinen ja operatiivinen markkinointi sekä yhtiön kasvustrategiat ja yleisliikkeenjohto pienissä, keskisuurissa sekä suurissa yrityksissä.

Olen toiminut päätoimisesti markkinoinnin parissa noin 20 vuotta alkaen startupeista pk-yrityksiin ja suuryrityksiin saakka. Työnimikkeet ovat olleet markkinointijohtajasta toimitusjohtajaan.

Toimialoista tutumpia minulle ovat käyttötavarakauppa, erikoistavarakauppa (mm. tekstiili) sekä elektroniikka- ja rakennusteollisuus. Kanavista verkko- ja muun sähköisen kaupan lisäksi, tavaratalo- ja myynäläkauppa sekä suoramyynti. Olen toiminut pitkään sekä kuluttaja- että yrityskaupan parissa, mutta julkisesta B2G-kaupasta minulla on vain vähän kokemusta.

Olen toiminut useassa startupissa työntekijänä, omistajana, perustajana, hallituksen jäsenenä, sijoittajana. Näistä yrityksistä valtaosa toimii sekä tuottaa tänäkin päinvänä.

Konsultoinnin lisäksi tällä hetkellä jalostan omia startup-ideoita startup-vaiheeseen.

Täysiaikainen yrittäjä olen ollut 2019 syksystä alkaen.

Aivan erityisen osaamiseni piiriin kuuluu digitaalinen kasvu (asiakashankinta, myynti ja jatkumot). Data on omassa toiminnassani päivittäisessä avainasemassa ja päätöksenteossa, mutta silti resurssit, eli ihmiset, osaaminen ja käytettävät panokset ovat kaiken keskiössä :)
Erityisosaamiseni ja vahvuuteni:
Markkinointi 360 astetta monilla toimialoilla ja monenlaisissa toimintaympäristöissä, kotimaassa ja kansainvälisesti. Erityisen hyvin tunnen strategisen markkinoinnin kentän sekä sen, miten kaikki muuttuu käytännöksi.

Erityisosaamisiini kuuluu myös markkinoinnin prosessien sekä muiden liiketoimintaprosessien yhteensovittaminen erilaisissa yrityksissä. Minulla on myös vuosien kokemus kansainvälisestä markkinoinnista etenkin Pohjoismaissa. Verkkokaupan kanssa olen toiminut jo yli 20 vuotta - erityisen aktiivisesti viimeiset 18 vuotta - ja tunnen sen kentän hyvin myös markkinoinnin ja myynnin lisäksi myös ostojen sekä logistiikan osalta (ml. Kauko-itä ja Yhdysvallat).

Vahvuuksiani ovat kokemuksen ja tutkimusmaailman tuoma analyyttisyys, mutta samalla nopeat ongelmanratkaisut ja uusien liiketoimintamallien testaus, kehitys ja lanseeraus.

Paras vahvuuteni on kyky omaksua ennestään vieraan toimialan ja yrityksen pääpiirteet ja haasteet sekä löytää niihin yhdessä tiimin kanssa toimivat ratkaisut.

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja suoritan väitöskirjaa aiheesta strateginen markkinointi ja sen taktinen implementointi.
Toimiessani ohjaajana:
Olen tyyliltäni valmentaja: autan ja annan impulsseja, mutta pyrin siihen, että ohjattava oppisi ratkaisemaan ongelmia itse etsimällä sopivia työkaluja ja apuja tarpeen mukaan.

Pidän suunnitelmallisuudesta, mutta itsekin yrittäjänä ymmärrän, että suunnitelmat voivat muuttua ja silloin pitää reagoida nopeasti.
Lisäksi:
Harrastan monenlaisen kuntourheilun ohella jatkuvaa oppimista, jota toteutan sekä Oulun yliopiston Kauppakorkeakoulun että itsenäisemmin työhön liittyvien aiheiden parissa.
samuli.romppainen's picture
Mottoni”Ajattele isoja, mutta toteuta pieniä asioita.”

Mitä on mentorointi?

Palveluun kirjautuminen

Oppisopimustoimijoiden ja palveluun rekisteröityneiden
mentoreiden kirjautuminen palveluun.

Kirjaudu ulos